2-3 kyllingebryster, Ca. 450 g uden skind og ben
6 spsk jordnødde- eller majsolie
5-6 fed hvidløg, pillet og hakket fint
4-5 forårsløg, snittet i stykker a 2,5 cm, hvide og grønne dele for sig
1-1 ½ spsk shaoxing vin eller mellemtør sherry
3 spsk hoisinsauce
50 g ristede cashewnødder
Marinaden:
½ tsk salt
hvid peber, 8 omgange på kværnen
2 tsk shaoxingvin eller mellemtør sherry
1 tsk majsmel
½ æggehvide, let pisket
2 tsk sesamolie
Skær kyllingekødet i 2 cm's terninger. Læg det i en skål.
Tilbered marinaden: bland salt, peber og vin med kyllingen.
Drys majsmelet over og rør æggehviden i, så kødet er dækket.
Lad det marinere i 15-30 minutter. Bland sesamolien i.
Opvarm en wok over kraftig varme til den ryger. Hæld 5 spsk olie i og slyng den rundt. Tilsæt ⅔ af hvidløg og forårsløg. Rør et par gange med wokske eller spatel, og tilsæt kyllingen. Vend og skub med wokske eller spatel i Ca. 2 minutter, skru ned for varmen, så kyllingen ikke bliver sej. Hæld vinen i langs wok'ens sider. Tag kyllingen, der mangler en smule i at være kogt, op så snart det holder op at syde og læg den på et varmt fad.
Skru op for varmen, tilsæt den resterende spsk olie og slyng den rundt. Tilsæt det resterende hvidløg og, når det syder, hoisinsaucen og rør godt. Læg kyllingen i wok'en og skub den omkring i saucen så den glaseres, indtil den er lige netop kogt. Bland cashewnødder og grønne forårsløg i. Anret det på et varmt fad. Server det straks.