2 kyllinger - helst friskslagtede
salt og peber
1 suppevisk
1½ usprøjtet citron
evt honning
2 spsk smør eller margarine
3½ spsk hvedemel
finhakket persille
Tilbehør: Løse ris - se Tillæg
*
Læg de rensede kyllinger i kogende vand, tilsat salt, suppevisk og skallen af den ene citron samt selve frugtkødet, der er skåret et par gange igennem.
Lad det koge sagte under låg i ca. 50 minutter - eller til kyllingerne er møre.
Træk let i en vinge, løsner denne sig uden besvær, er kyllingerne færdige.
Tag dem op og fjern skind og skrog.
Kog imens suppen godt ind.
Bag fedtstoffet af med hvedemelet og spæd med ca. 3 dl suppe - eller så meget, at der dannes en sauce af passende konsistens.
Smag til med salt og peber, evt lidt honning samt saften af den tiloversblevne ½ citron.
Del kødet i stykker og varm det igennem i saucen.
Bland hakket persille med lidt reven citronskal og drys det over ved serveringen.
Server løse ris til.