1 kylling på ca. 1 kg
5 spsk olivenolie
4 modne tomater
12 sorte oliven
2 fed hvidløg
1 ½ dl tør hvidvin
1 spsk friskhakket basilikum
Skær kyllingen igennem på langs, skyl og tør stykkerne godt og krydr dem med salt og peber.
Varm olien i en tykbundet gryde og brun kyllingestykkerne på alle sider over ikke for kraftig varme.
Hæld lidt vand i gryden, læg låg på og steg kyllingestykkerne i ca. 45 minutter.
Når lårene løsner nemt, er kødet gennemstegt.
Tag kyllingestykkerne op og hold dem varme.
Skold og flå tomaterne. Rens dem for kerner og hak kødet groft.
Fjern eventuelle sten fra olivenerne. Pil hvidløgsfeddene og knus dem.
Kog gryden af med hvidvin og kom tomater og hvidløg i og kog det over jævn varme i 5 minutter uden låg.
Smag til med salt og peber og tilsæt olivenerne.
Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og drys med basilikum.
Server straks.
Tips: Server stegte courgetter, pasta eller ris til. De friske tomater kan erstattes af samme mængde fra dåse. De skal blot dryppes af, før de hakkes. Tilsæt gerne nogle kapers eller et par hakkede ansjosfilet'er til saucen.