Kylling Danoise (gammeldags grydestegt kylling). Denne ret smager
af sommer! Nye kartofler og hjemmelavet agurkesalat...
Tilberedningstid: 30 minutter. Koge/stegetid: 1 time, 30
minutter. Ikke fryseegnet (1 person)
#
50 g gulerod
bredbladet persille
1 kylling
salt og peber
½ l vand
5 g bouillonpulver
100 g kartofler
Agurkesalat:
100 g agurk
salt
1 tsk olie
æbleeddike
*
Skræl og skyl gulerod og skær i mindre stykker.
Skyl og slyng persillen.
Fyld kyllingen med persille og gulerod og gnid den med salt
og peber.
Steg den i ovnen i et ovnfast fad med vand og bouillonpulver
ved 165 °C i ca. 1 time.
Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
Sigt skyen over i en gryde, når kyllingen er færdig.
Kog skyen op og skum fedtet af.
Skær 170 g kød af kyllingen og spis med skysaucen og de
kogte kartofler til, sammen med en agurkesalat.
Agurkesalat:
Skyl og skær agurker i skiver.
Vend dem med lidt salt og lad dem trække 1 times tid.
Skyl dem så og lad dem derpå marinere med olie og lidt
eddike.
Tips: Brug resten af den stegte kylling til salater og
frokoster nedfrys eventuelt i mindre portioner. Du kan også stege kyllingen
med en masse rodfrugter nedenunder, så får de ekstra smag fra saften af
kyllingen.
Kalorier: 380 kcal. Protein 25 g (27%). Kulhydrat 29 g (28%).
Fedt 19 g (45%). Fibre 5 g.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin