1 kg nye kartofler
1 spsk smør og olie
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Bøffer:
500 g hakket lammekød - max. 8% fedt
1 finthakket rødløg (ca. 50 g)
1 lille knust fed hvidløg
1 spsk mangochutney
¼ tsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt koriander
1 knivspids paprika
1 spsk smør og olie
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Agurkesalat:
1 agurk
¼ liter letmælksyoghurt naturel
1 bundt radiser
1 finthakket rødløg (ca. 50 g)
1 spsk limesaft
2 spsk grofthakkede korianderblade
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
Skrub eller skrab kartoflerne og vend dem sammen med smør- og rapsolie, salt og peber.
Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem midt i ovnen ca. 25 min. ved 225°C.
Bøffer: Rør det hakkede lammekød godt sammen med rødløg, hvidløg, mangochutney og krydderier.
Form kødet til 8-12 små bøffer og steg dem i en pande med smør- og rapsolie ca. 4 min. på hver side.
Agurkesalat: Vask agurken, halver den på langs og skrab kernerne ud.
Skær den i tynde skiver og vend dem sammen med yoghurt, fintsnittede radiser og rødløg.
Tilsæt limesaft, koriander, salt og peber. Smag til.
Server bøfferne med kartofler og agurkesalat.
Tips: I stedet for lammekød kan anvendes oksekød. Kartoflerne kan også koges i letsaltet vand, hvis det foretrækkes. - Fryseegnet: Ikke afprøvet