#
4 unge krikænder
30 g margarine
2 dl vildtbouillon
2 dl tør hvidvin
2 appelsiner
2 tsk Maizena
Salt og peber
*
Ænderne gøres i stand og gnides ind og udvendig med salt og peber.
Der skrælles 4 tynde strimler af appelsinerne og en strimmel lægges i hver and.
Ænderne lukkes med kødpinde og brunes i margarine.
Derefter tilsættes bouillon og hvidvin.
Ænderne lægges på siden og småsteger under låg i ca. 1 time.
Resten af appelsinskallen skrælles af og skæres i tynde strimler.
Appelsinstrimlerne koges i 10 minutter i vand.
Appelsinskallerne drypper godt af.
Saften presses af appelsinerne.
Ænderne tages op når de er møre.
Appelsinsaften hældes i stegeskyen og saucen koges ind.
Jævnes med Maizena udrørt i vin.
Saucen smages til med salt og peber og halvdelen af appelsinstrimlerne tilsættes.
Resten drysses over ænderne og saucen ved anretningen.