Denne farvestrålende ret med sit indhold af mørbrad, rejer,
pølse og peberfrugt er et velkomponeret måltid. Krydret.
• Svinekød indeholder mere B1-vitamin end andet kød • Rejer
er fedtfattige og proteinrige.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 35 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kreolsk gryde:
120 g mørbrad
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olie
2 tsk paprika
1 lille gul peberfrugt
1 lille grøn peberfrugt
120 g
parboiled ris
75 g chorizo-pølse
1 dåse knuste tomater (225 g)
3 dl grønsags bouillon
et par dråber tabasco
75 g pillede rejer
¼ tsk salt
1 knivspids peber
hakket persille til garnering
* Fremgangsmåde:
Pil og hak løget. Pil hvidløgene.
Opvarm olien i en teflongryde.
Tilsæt løget og pres hvidløgene i.
Steg 4 min. eller til løgene er møre.
Skær kødet i tern, 2x2 cm.
Læg det i gryden og drys paprika på.
Steg 3 min. under omrøring.
2 Udkern, skyl og striml peberfrugterne og læg strimlerne i
gryden.
Lad peberfrugten koge til den er mør, ca. 4 min.
3 Skyl risene. Skær pølsen i skiver.
Kom ris, pølse, tomater, bouillon og et par stænk tabasco i
gryden.
Bring det i kog, læg låg på og lad det simre under
regelmæssig omrøring til kødet er gennemstegt og væsken er kogt ind, ca. 20
min.
4 Optø rejerne, hvis de er frosne og læg dem i gryden.
Smag til med salt og peber.
Lad rejerne blive gennemvarme, ca. 2 min.
Drys med hakket persille og server straks.
Tips & råd
Gør peberfrugten i stand ved først at halvere den.
Fjern kerner og mellemvægge.
Skyl godt og skær den så i tern eller strimler.
Chorizo er en spansk pølse lavet på svinekød og paprika.
Den findes i velassorterede slagterbutikker og
supermarkeder.
PR. PORTION: Energi: Kcal 291 = kJ 1216
Kulhydrat 31 g Protein 15 g Fedt 12 g (37%) Fibre 2 g