2 spsk blød flødeost
1 spsk tør sherry
100 g mayonnaise
1 tsk revet løg
1 tsk revet peberrod
1 tsk rosenpaprika
det inderste af 1 salathoved
1 lille ds krabbekød
½ cm salatagurk
dild eller persille hakket
Tilbehør: ristet franskbrød
*
Mos osten og rør den op med sherry.
Tilsæt mayonnaise og smag til med revet løg, peberrod og rosenpaprika.
Snit de små salatblade fim og fordel dem i 4 portionsglas.
Befri krabbestykkerne for eventuelle membraner og kom dem i glassene.
Riv agurken groft på råkostjernet, tryk den let af i køkkenrulle og læg også den i glassene.
Fordel saucen over indholdet og drys med dild eller persille.
Server varmt, ristet franskbrød til.
Sømandsbøf
500 g reelt oksekød
smør eller margarine
1 porter/mørk øl
2 laurbærblade
salt og peber
200 g perleløg
600 g bagekartofler
Tilbehør: brød, persillesmør
*
Puds kødet af og skær det i strimler på størrelse med en lillefinger.
Brun dem ved god varme i fedtstof i en stegegryde.
Tilsæt porter, laurbærblade, salt, peber og ca. 2 dl kogende vand.
Dæmp varmen og lad retten snurre under låg i ca. 45 minutter.
Tilsæt pillede løg og kartoflerne, der er delt i terninger.
Lad retten snurre videre i endnu ca. 45 minutter.
Server med persilledrys og brød og persillesmør til.