I en lune sommertid er kolde supper en herlig måde at få en
let forret med masser af grønsager på. Kolde grønsagssupper kan også nydes til
frokost, så lav evt. en ekstra portion. Hovedretten er en rigtig
sommerklassiker, nemlig roastbeef med kartoffelsalat. Steg gerne en stor
roastbeef, så du har rester til en god sandwich i morgen.
Kold tomatsuppe med
sprøde brødstænger
Arbejdstid: 20 min. + tid til afkøling. Stege-/kogetid: 20
min. 4 personer.
#
750 g tomater
3-4 stilke bladselleri
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
3-4 kviste frisk timian
4 dl vand eller bouillon
1-2 spsk balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
4 skiver lyst brød
VASK tomaterne og skær to af dem i små terninger til
suppefyld.
Skær resten i grove stykker.
Rens bladselleristilkene og snit dem fint.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
SAUTER løgene blanke i en gryde med olie.
Tilsæt timian, hvidløg og bladselleri og steg det med et par
min.
Tilsæt tomatstykkerne og vand eller bouillon.
Kog ca. 15 min.
Blend suppen glat og smag den til med balsamico, salt og
peber.
Sæt suppen i køleskab og lad den blive kold.
SMAG suppen til igen (kold mad smager ikke så kraftigt som
varm mad) og tilsæt de små tomatterninger. Anret i skåle.
SKÆR brødet i aflange stykker og rist dem på en tør pande på
alle sider.
Server dem til suppen.
Roastbeef og
kartoffelsalat med rygeost
Arbejdstid: 40 min. Stege-/kogetid: ca. 45 min. 4 personer.
#
750 kg roastbeef af okseinderlår eller -klump
15 g smør
1 spsk olie
1 tsk groft salt og friskkværnet peber
Kartoffelsalat:
1 kg nye kartofler
200 g rygeost uden kommen
100 g mayonnaise
evt. ½ dl mælk
1 bundt purløg
Grøn salat:
1 salathoved
1 agurk
½ spsk vineddike
2 spsk olie
*
DUP kødet tørt med køkkenrulle.
Varm en pande godt op med smør og olie.
Brun kødet på alle sider og krydr med salt og peber.
Læg roastbeefen i et ovnfast fad og sæt det i midten af
ovnen.
Tænd på 150 °C og sæt et stegetermometer i midten af kødet.
Steg, til centrumtemperaturen er 55-58 °C.
SKRUB kartoflerne rene og kog dem 8 min. i velsaltet vand.
Sluk for varmen og lad kartoflerne trække færdige under låg
8-10 min.
Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle af.
RØR rygeost og mayonnaise sammen.
Tilsæt evt. lidt mælk for at gøre dressingen mere cremet.
Smag til med fintsnittet purløg, salt og peber.
Skær kartoflerne i skiver og vend dem i dressingen.
SKYL og slyng salatbladene.
Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en ske.
Skær de halve agurker i skiver.
Pisk vineddike sammen med olivenolie, salt og peber.
Bland salat og agurk med dressingen.
SKÆR kødet i tynde skiver og server med kartoffelsalat og
grøn salat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin