Logo

Kold herregårdssteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg godt mør oksekød
Kryddersaltlage:
1 liter vand
40 g salt
1 løg skåret i både
2 fed hvidløg
½ spsk knuste peberkorn
2 hele nelliker
1 tsk sukker
Mange krydderurter som:
estragon
timian
løvstikke
et bundt persille

Først kødet. Alle hinder fjernes, inden kødet lægges, nærmest klemmes ned i et ovnfast form.
Bruges stegetermometer, stikkes det i den tykkeste del og skal vise 60ºC, når stegen har stegt i ca. 2 timer ved 200ºC, det kommer an på kødets tykkelse.
Imens koges lagen og afkøles.
Læg alle de skyllede krydderurter i og det varme kød lægges i den kolde lage, trækker i ca. 8-10 timer.
Tages op og kødet pakkes ind i folie og opbevares i køleskabet.
Lagen kasseres.

Server fx Salat, Kold kartoffelsalat, Flødekartofler eller Varme grønsager til.
Creme fraichesauce smagt til med sennep, evt. hvidløg, fintreven rå løg, og klippet grønt.
Der er mange muligheder til denne gode steg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.641 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her