4 kyllingefileter (ca. 550 g)
1 spsk vindruekerneolie
25 g smør
4 spsk kokosmel
1 tsk groft salt
Chilikrydrede nudler:
3 røde peberfrugter (ca. 325 g)
250 g optøede, frosne haricots verts
1 dåse bambusskud i skiver (ca. 230 g)
¾ tsk korianderfrø - knuste
1 spsk friskpresset limesaft
3 spsk sød chilisauce
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 ½ dl vand
2 spsk majsstivelse, fx Maizena
2 ¼ liter vand
2 ¼ tsk groft salt
300 g tørrede ægnudler
Tilbehør: limebåde
Skær grove sener og hinder af kyllingefileterne.
Kom olie og halvdelen af smørret i en sauterpande og lad det blive gyldent.
Vend kyllingefileterne i kokosmel og steg dem ved jævn varme i ca. 12 min. - vend af og til.
Tag kødet op, drys med salt og hold det varmt.
Chilikrydrede nudler: Fjern eventuelle rester af kokosmel fra sauterpanden.
Kom resten af smørret i panden og lad det smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Svits peberfrugter, haricots verts og bambusskud i ca. 1 min.
Knus korianderfrøene - evt. i en morter og tilsæt dem sammen med limesaft, chilisauce, sukker, salt og peber.
Rør vand og majsstivelse sammen til en jævning og kom den i sauterpanden.
Kog grønsagerne ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.
Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde og kom nudlerne i det kogende vand.
Efter ca. 1 min. under omrøring er nudlerne løst op uden at være bløde.
Lad dem dryppe af i et dørslag.
Kom nudlerne i en varm stor skål og hæld grønsagerne over.
Server de stegte kyllingefileter og limebåde til.
Tips: Korianderfrø kan evt. udelades.
Det er en god idé at opbevare kokoksmel i fryseren, så holder det sig frisk. Man behøver ikke tø kokosmelet op før brug.
Ikke fryseegnet