1 kylling (ca. 1.3 kg)
200 g frisk kokoskød eller 1 dl kokosmælk
3 røde peberfrugter
1 stort løg
1 fed hvidløg
2 spsk olie
revet skal af en usprøjtet limefrugt
1 tysk mild paprika
4 spsk chiliketchup
4 spsk lime- eller citronsaft
1 spsk orangemarmelade
1 dl hønsebouillon (hvis man bruger kokosmælk udelades bouillonen)
lidt koriander
Skyl først kyllingen indvendig og udvendig med koldt vand.
Dup den tør, del den i 6 stykker, og gnid stykkerne med salt og peber.
Så river du kokosnødden på råkostjernet, piller løg og hvidløg og skærer løg og peberfrugter i små stykker.
Forvarm derpå ovnen til 200°C.
Varm nu olien op i en stor stegegryde, brun kyllingestykkerne heri på alle sider, og tag dem op igen.
Brun også reven kokosnød, peberfrugter, løg og hvidløg i fedtstoffet.
Så rører du limefrugtskal, lidt salt, paprika, chiliketchup, lime- eller citronsaft samt orangemarmelade sammen med de ristede grønsager. Anbring kødet oven på denne blanding, og tilsæt 3 spiseskefulde bouillon. Læg låget på gryden, og sæt den i den varme ovn.
(Varmluftsovn) 180°C, gasovn trin 3).
Kyllingen skal stege i 30 minutter, mens du lidt efter lidt hælder resten af bouillonen ved.
Tag låget af, og steg videre i endnu 20-30 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og der løber klar saft ud, når man stikker i kødet med en knivspids.
Garner med frisk koriander, og server
Tips: Man behøver ikke at bruge frisk koksskød til denne ret. Men kan bruge kokosmælk fra dåse.
Efter man har stegt kyllingen i 30 minutter, erstatter man bare hønsebouillonen med 1 dl kokosmælk fra dåse.