1 ½ kg laks
2 ½ dl hvidvin
3 laurbærblade
5 hvide peberkorn
Garnering:
fx salat, citron, dild og kaviar
Kaviarsauce:
2 hårdkogte æg
½ rødløg
1 avocado
½ dl let mayonaise
½ dl cremefraiche 18%
50 g sort stenbiderrogn
salt
1/8 tsk stødt sort peber
Bring 1 liter vand i kog i en bred gryde, helst en fiskegryde. Tilsæt vin, laurbærblade og hvid peber. Læg fisken i og lad den simre i 20 min til fisken begynder at dele sig, men stadig er fast.
Pil æggene og hak dem fint. Pil og hak løget. Tag avocadoen ud af skallen og skær den i tern. Bland løg og avocado med mayonnaise og creme fraice.
Vend forsigtigt æggene i saucen og vend til slut kaviaren i. Smag til med salt og peber. Saucen bør ikke stå for længe, kaviaren afgiver nemlig farve, og så bliver saucen grå.
Anret og garner laksen. Servér den derpå varm eller kold med kaviarsauce og kogte kartofler.