De
tynde kartoffel- og gulerodsskiver er bagt i lag med smør, ost og fløde. Drys
evt. friskhakkede krydderurter som timian eller rosmarin mellem lagene. Grønt
og godt
4 personer.
Arbejdstid: 40 min. Bagetid: 45 min.
#
750
g kartofler
250
g gulerødder
50
g smør
200
g fast ost
1½
dl piskefløde
salt
og friskkværnet peber
Tilbehør:
grøn
salat
groft
hvedebrød
*
Skræl
eller skrub kartofler og gulerødder, og skær dem i 2 mm tynde skiver.
Smelt
smørret, og riv osten groft.
Læg
bage papir i en bradepande (22 22 cm) eller springform (24 cm i diameter).
Læg
en fjerdedel af kartoflerne i bunden af formen, krydr med salt og peber, og
dryp med lidt smeltet smør.
Læg
en tredjedel af gulerødderne ovenpå, og drys med en tredjedel af osten.
Fortsæt
med lagene, afslut med et lag kartofler, og hæld fløde i formen.
Dryp
med resten af smørret.
Sæt
formen i ovnen ved 200 °C i ca. 45 min., til kartoflerne er møre, når man
stikker i dem med en lille kniv.
Skær
retten ud i pæne stykker, og server med salat og brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin