Et godt bud på
familiens kødfri dag. De store pandekager af revne kartofler mætter dejligt, og
der er gode vintervitaminer i. Kartoffel-pandekager serveret med gulerodssalat,
frisk hytteost og drysset med purløg. Opskriften får du her.
Arbejdstid: 45 min. Ikke fryseegnet. 4 personer
#
1 kg skrællede
kartofler
1 løg (finthakket)
2 tsk salt
friskkværnet peber
2 æg
4 spsk hvedemel
1 tsk tørret timian
smør og olie
Gulerodssalat:
4 gulerødder
2 tsk honning
1 spsk æbleeddike
1 spsk olie
1 bundt purløg
Tilbehør: 400 g
hytteost
*
Riv kartoflerne på
den grove side af rivejernet.
Pres væden let ud af
kartoflerne med hænderne, dog uden at de behøver at være knastørre.
Rør kartoflerne med
løg, salt, peber, æg, mel og timian til en tyk dej.
Varm 1 spsk olie op
på en pande og bred 1,4 af dejen ud på panden til en flad pandekage.
Skru lidt ned for
varmen og steg pandekagen gyldenbrun på den ene side.
Vend pandekagen om
ved at lægge et låg henover panden, vende det hele om og lade pandekagen glide
fra låget ned på panden igen.
Steg den på den
anden side.
Dryp evt. i kanten
med lidt ekstra olie.
Læg pandekagen på en
varm tallerken med en anden tallerken henover for at holde på varmen.
Steg tre pandekager
mere på samme måde, brug gerne to pander af gangen.
GULERODSSALAT: Skræl
gulerødderne og skær dem i lange strimler med kartoffelskrælleren.
Bland honning,
eddike, og olie sammen og vend gulerødderne med dressingen.
Smag til med salt og
peber og drys med hakket purløg.
Server en hel
pandekage pr. person med hytteost og gulerodssalat.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin