70 g blødt smør
1 spsk persille finthakket
1 spsk purløg fintklippet
1 tsk frisk mynte finthakket
peber fra kværn salt
Kartoffelgryde:
1 liter grønsagsbouillon
en anelse muskat
1 laurbærblad
200 g kartofler i små tern
100 g gulerødder i små tern
100 g porre halveret på langs skåret i 1 cm brede strimler
100 g savoykål i 1 cm brede strimler
Kryddersmør:
Rør smørret med persille, purløg og mynte.
Smag det til med salt og peber, og sæt smørret koldt.
Kartoffelgryde:
Bring grønsagsbouillonen i kog i en gryde sammen med muskat og laurbærblad.
Tilsæt kartofler og gulerødder, og lad det simre i 8 minutter under låg.
Så tilsætter du porre og savoykål og lader suppen simre videre i 6 minutter. Smag suppen til med salt og peber.
Tag nu suppen fra varmen, og skær kryddersmørret i små stykker.
Server suppen omgående, og læg smørstykkerne i hver tallerken.