1 kg melet kartofler, skrubbede
220 g hvedemel
1 tsk salt
1 knivspids muskatnød
Kartoflerne lægges i en stor gryde saltet vand. De simre til de føles møre ved et stik med en skarp kniv. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle let af, inden de pilles.
Kartoflerne pureres direkte ned påen meldrysset bordplade. Sigt hvedemel, salt og muskatnød ned over den varme kartoffelmos og ælt det hele godt sammen med hænderne. Mosen skal dog ikke æltes alt for meget; den kan godt blive sej. Gør bordpladen ren, og drys igen lidt hvedemel ud over den. Tag en lille klump dej af gangen og rul den til en aflang pølse, ca 2 cm.
En stor gryde saltet vand bringes i kog. Gnocchierne løftes forsigtigt ned i gryden med en hulske. Læg endelig ikke for mange gnocchi i gryden af gangen; de kan have en tendens til at klistre sammen. Når en gnocchi stiger op til overfladen, er den færdig. Den tages op og lægges på et oliepenslet serveringsfad.
Serveres med en krydret tomatsauce og rigeligt reven ost.