Logo

Lammekølle Provencale

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4-6 personer.

1 lammekølle, ca. 1 ½ kg
salt, friskkværnet peber
25 g smør/margarine
ca. ¾ - 11/4 kg kartofler
2-3 fed hvidløg
2 spsk hakket persille
salt, friskkværnet peber
ca. 4 dl bouillon - helst hønsebouillon.

Tilbehør: Kartofler, evt. brøndkarse.

Tænd ovnen og indstil den på 225°. Gnid kØdet med salt og peber. Smør et stort ovnfast fad. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Hak persille og hvid!øg gennem persillekværnen.
Læg kartoflerne let taglagt og lagvis i fadet. Drys persilleblandingen, salt og peber mellem lagene. Hæld bouillonen over kartoflerne. Læg køllen med den flade side opad på kartoflerne.
Sæt fadet på ovnristen midt i ovnen ved 225° i ca. ½ time. Vend køllen.
Dæmp varmen til 160° og videresteg køllen ca. 1 time. Spæd evt. lidt mere bouillon ved, hvis kartoflerne virker tørre. Sluk for ovnen, åben ovndøren og lad kødet samle saften i 10 min.
Forskæring: Læg kødet på et bræt, og skær det for.

Variation:
Lammebov kan tilberedes på samme måde. Brun først kødet på en pande i lidt olie. Læg kartofler lagvis med skiver af 2 gulerødder og 2 porrer. Drys krydderiblandingen mellem lagene. Kødet steges i ovnen 1-11/4 time. Vendes 1 gang.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.014 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her