750 g kartofler
1 dl letmælk
2 æg
1 knivspidsreven muskatnød
salt
1 stor aubergine (ca. 400 g)
1 l vand
salt
2 løg (ca. 125 g)
500 g hakket lammekød (5-9% fedt)
¾ ds hakkede tomater
1 tsk tørret oregano
1 spsk persille
3 spsk hvedemel
1 ½ tsk salt
2 ½ spsk reven parmesanost (20 g)
Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Kartoffelstykkerne koges møre i vand uden salt. Vandet hældes fra. Kartoffelternene piskes med en håndmixer, til mosen er fri for klumper. Letmælk og æg tilsættes mosen. Mosen smages til med muskat og salt.
Auberginen skæres i skiver (ca. ½ cm). Skiverne blancheres/koges i vandet i 3 min. Skiverne tages fra varmen, dryppes af og drysses med salt.
Løgene hakkes fint og æltes godt sammen med lammekødet, hakkede tomater, oregano, finthakket persille, hvedemel og salt.
Aubergineskiverne fordeles i et smurt ovnfast fad. Farsen lægges hen over, og kartoffelmosen lægges øverst som et låg. Til sidst drysses med parmesanost. Retten bages i ovnen på næst nederste ovnrille ved 200 C i ca. 1 time.
Tips:Lammekød kan erstattes af hakket oksekød med 10% fedt. Kartoffelfad på græsk spises sammen med en råkost eller tomatsalat bestående af modne skiveskårne tomater med rå løgringe og pyntes med sorte oliven