En fin ret, som man kan svælge i af hjertens lyst: Grydestegt kaninkølle harmonerer fantastisk med en cremet sennep-estragonsauce
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
4 kaninkøller (à 250 g )
hvedemel
olie til at stege i
1 dl hvidvin
1½ dl hønsebouillon
150 g creme fraiche 38%
2 spsk hakket estragon
2 spsk grov dijon sennep
salt og peber
*
A. Løg skæres i fine strimler. 2 fed hvidløg presses.
B. 2 spsk olie varmes op i en bred gryde.
Kaninkøller saltes og vendes i hvedemel.
De steges i olie på hver side, til de er gyldenbrune og tages derefter op af gryden. Løgene og hvidløgene kommes i og steges glasagtige ved middel varme i 3-4 minutter.
C. Hvidvin og hønsebouillon hældes i. Køllerne kommes i igen.
Der lægges alufolie over, og de steges i den forvarmede ovn ved 190˚C i 40 minutter (varmluft 170˚C).
D. Derefter tages køllerne op og holdes varme.
Saucen sis og blandes med creme fraiche og hakket estragon.
Saucen koges op og krydres med 2 spsk grov dijon sennep, salt og peber.
Serveres med køllerne.
Pr. portion: 43 g protein, 21 g fedt, 7 g kulh. = 400 kcal (1671 kj)