1,5 kg kanin
2 bdt hvide asparges
3 løg, eller 1 bundt nye løg
2 dl Noilly Prat (fransk vermouth)
2 dl fløde
kørvel
persille
purløg
Skær kaninen i stykker med en skarp kniv.
Bove og køller deles i leddet, ryggen skæres i 4 stykker.
Hovedet skæres af og koges med, men fjernes inden serveringen.
Skræl løgene og snit dem fint.
Skræl aspargeserne.
Sæt skræller og ender over i en gryde med fløden og 2 dl vand.
Lad det simre i 20 min. Si væden fra.
Brun kaninstykker og løg i en tykbundet gryde, det skal bare gyldne, ikke branke.
Kom vermouthen ved, og lad den koge næsten helt ind.
Kom 2 dl vand, salt og peber og aspargesfløden ved og lad retten simre ved meget svag varme i ca. 30 min, eller til kaninen er akkurat gennemkogt, hvis den får mere bliver den tør.
Tag kødet op og hold det varmt.
Kom aspargeserne i gryden og lad dem koge i saucen til de er møre, ca. 5 min.
Hvis saucen er for tynd jævnes den en anelse med majsstivelse.
Server kaninen med aspargesstuvningen og nye kartofler drysset med persille og rigeligt kørvel.