Kogt kalvekød med fine grønsager og en lys, cremet sauce
smager af dansk sommer. Desserten er en lækker fromage med syrlige ribs.
Kalvegryde med nye
grøntsager og kartofler
Arbejdstid: 45 min. Stege/koge tid: ca. 1 time. 4 personer.
#
1 kg kalvekød (bov, klump eller tykkam)
1 liter vand
2 tsk salt
250 g blandede suppeurter
2 laurbærblade
Grønsager:
500 g nye gulerødder
500 g grønne asparges
200 g bælgede ærter
salt og peber
Sauce:
5 æggeblommer
1½ dl piskefløde
1 spsk citronsaft
Tilbehør: dild
kogte pillekartofler
*
SKÆR kødet i terninger, læg dem i en gryde med vand og giv
det et opkog.
Tilsæt salt, kog op og fjern skum. Tilsæt suppeurter og
laurbærblade og kog ved svag varme under låg ca. 1 time, til kødet er mørt.
TAG kødet op og hold det varmt. Si fonden.
Skrub eller skræl gulerødderne og kog dem i fonden i ca. 5
min.
Knæk og kasser den nederste træede ende af aspargesene og
kog dem med de sidste 2 min.
Tag grønsagerne op og hold dem varme med kødet.
PISK æggeblommer, fløde og citronsaft sammen.
Pisk lidt af den varme fond i æggeblommerne, pisk blandingen
tilbage i fond-gryden og sluk.
Saucen må ikke koge.
Vend grønsager, ærter og kød i saucen og smag til med salt
og peber.
Server straks med dild og friskkogte kartofler.
Marcipanfromage med
ribs
Arbejdstid: 20 min. Hviletid: ca. 2 timer. 4 personer.
#
2 blade husblas
1 økologisk citron
3 æg
50 g sukker
50 g rå marcipan
25 g smuttede mandler
2 dl piskefløde
Tilbehør:
250 g friske ribs eller andre sommerbær
*
LÆG husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
RIV citronskal len fint og pres saften.
KNUG vandet ud af husblassen og smelt den sammen med 2 spsk
citronsaft i en skål over vandbad.
PISK æg og sukker til en tyk creme (5-8 min. med en
håndmikser).
Tilsæt 1 tsk fintrevet citronskal og den let afkølede
husblas.
RIV marcipanen groft og hak mandlerne.
Pisk fløden til blødt skum.
Vend marcipan, mandler og flødeskum i æggemassen og fordel
fromagen i portionsglas.
Sæt dem i køleskabet i ca. 2 timer, til de stivner.
Server med friske ribs.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin