4 Personer
600 g kalvefilet
olie til stegning
16 små friske gulerødder med top
100 g ærter
2 små persillerødder
500 g aspargeskartofler
½ dl hakket kørvel
4 dl kraftig kalvebouillon (bouillonterning + vand)
2 dl piskefløde
150 g smør
salt og groft peber
Kødet skæres som en 4-kantet kube, brunes i olie på pande og kommes herefter i ovn på rist ved 150ºC, i ca. 10 minutter. Tag kødet ud og lad det hvile i 10 minutter.
Grønsagerne rengøres og dampes / koges i saltet vand. Smelt 50 gram smør i en gryde og vend grønsagerne ned i.
Kalvefond og fløde koges ind til det halve. Pisk 100 gram smør i og tilsæt den hakkede kørvel. Smag til med salt og peber.
Anretning:
På tallerken toppes grønsagerne op, og kødet deles skråt og lægges op ad grønsagerne. Herefter hældes den varme sauce rundt på tallerkenen. Pyntes med en kvist kørvel.
Servér med kogte, pillede aspargeskartofler eller groft brød.
Variationstips:
Retten kan laves med kogt kalveklump i tern og serveres i saucen med kartofler ved siden af.