4 Personer
Boller:
400 g hakket kalvekød
salt og peber
5 spsk hvedemel
1 æg
ca. 2 dl mælk
1 kg nye kartofler
Grønsagsblanding:
½ kg grønne bønner
½ kg nye gulerødder
1 spsk smør
2 spsk hvedemel + 6 dl kogelage
1 bdt kørvel
Rør hakket kød sejt med salt og peber. Rør hvedemel og æg i og rør derefter mælken i lidt ad gangen. Farsen må gerne hvile 1 time, før bollerne koges.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Form bollerne med en spiseske og kom dem i vandet, som nu ikke må koge for kraftigt. Efter ca. 15 minutter - når kalvebollerne kommer op til overfladen - er de færdige.
Skrab kartofterne og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 minutter.
Grønsagsblanding:
Nip enderne af bønnerne. Skrab gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Smelt smør i en gryde, drys hvedemel i og pisk det til en sammenhængende masse. Pisk så kogelagen fra bollerne i. Lad saucen koge igennem nogle minutter.
Tilsæt gulerødderne og et par minutter efter bønnerne, som koger møre ca. 5 minutter.
Tilsæt herefter kalveboller og kørvelblade. Retten må herefter ikke koge. Smag til med salt og peber og server.
--