1 kg skært kalvekød fra bov, tykkam eller bryst
1 porre
1 gulerod
3 tsk salt
8 hele peberkorn
Suppevisk:
1 porretop
1 bdt persille
Sauce:
25 g smør
3 tsk karry
2 spsk hvedemel
½ l. suppe
1 dl fløde
Befri kødet for sener og hinder og kom det i en ikke for stor gryde med koldt vand, der netop dækker.
Bring det i kog og skum suppen.
Gør grønsagerne i stand, del dem groft og kom dem i gryden sammen med suppevisk, peberkorn og salt.
Lad kødet koge under låg ved svag varme, til det er mørt, ca 1 ½ time. Tag kød og grønsager op og hold kødet varmt tildækket i en varm skål. Si suppen.
Saucen:
Smelt smørret og lad karryen snurre med et par min, så frigøres smagen bedst.
Rør melet i og spæd med suppen under omrøring.
Lad saucen småkoge 5 min.
Rør fløden i, smag saucen til og kog den igennem.
Skær kødet i skiver og hæld saucen over.
Tips: Klassisk tilbehør er løse ris. Kødet kan skæres i mundrette
stykker, før det koges. Så skal der kun koges 1 time. Retten kan
fryses, dog bedst uden fløde i saucen.