Logo

Kalv i karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg skært kalvekød fra bov, tykkam eller bryst
1 porre
1 gulerod
3 tsk salt
8 hele peberkorn

Suppevisk:
1 porretop
1 bdt persille

Sauce:
25 g smør
3 tsk karry
2 spsk hvedemel
½ l. suppe
1 dl fløde

Befri kødet for sener og hinder og kom det i en ikke for stor gryde med koldt vand, der netop dækker.
Bring det i kog og skum suppen.
Gør grønsagerne i stand, del dem groft og kom dem i gryden sammen med suppevisk, peberkorn og salt.
Lad kødet koge under låg ved svag varme, til det er mørt, ca 1 ½ time. Tag kød og grønsager op og hold kødet varmt tildækket i en varm skål. Si suppen.

Saucen:
Smelt smørret og lad karryen snurre med et par min, så frigøres smagen bedst.
Rør melet i og spæd med suppen under omrøring.
Lad saucen småkoge 5 min.
Rør fløden i, smag saucen til og kog den igennem.
Skær kødet i skiver og hæld saucen over.

Tips: Klassisk tilbehør er løse ris. Kødet kan skæres i mundrette
stykker, før det koges. Så skal der kun koges 1 time. Retten kan
fryses, dog bedst uden fløde i saucen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.393 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her