En nem, sund ret, der gerne vil have selskab af en blandet grøn salat med lidt chili i.
1 lille kalkunbryst
4 spsk fivespice (koriander, spidskommen, karry, muskatnød, chili)
2 spsk rapsolie
Sauce:
½ squash
½ gul peberfrugt
¼ aubergine
1 bundt frisk persille
2 fed hvidløg
1 kg frisk spinat
brune ris
salt og peber
*
Rul kalkunbrystet i krydderiblandingen og lad det trække i 30 minutter.
Læg kalkunbrystet i et ildfast fad, og kom 1 spsk olie på toppen.
Drys med salt og peber.
Kom 2 dl vand i bunden af fadet, og bag brystet i ovnen ved 180°C i 40 minutter, til saften er klar.
Snit alle grønsagerne til saucen i små tern, og steg dem i en varm gryde, til de er møre.
Kom 1 dl vand og finthakket persille i gryden, og lad saucen koge, indtil den får nærmest kompotagtig konsistens. Smag til med salt og peber.
Tag kalkunbrystet ud af ovnen, og lad det trække i 10 minutter.
Skyl spinaten godt for jord og sand, gerne flere gange i koldt vand.
Snit hvidløget i tynde skiver.
Sæt en pande over varmen, og hæld olie på.
Kom derefter hvidløg og spinat på.
Sauter hurtigt i ca. 30 sekunder, og tag så spinaten af igen
Anret spinaten på en tallerken i midten, skær skiver af kalkunbrystet, og læg dem oven på.
Kom derefter en smule sauce på toppen
Server med en skål kogte brune ris ved siden af.
Tips: Fem stærke og varme krydderier - faktisk seks, hvis vi tæller hvidløget med. Hvad mere kan din forbrænding forlange?