Logo

Kalkun Fivespice på spinatsauté

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkun Fivespice på spinatsauté

En nem, sund ret, der gerne vil have selskab af en blandet grøn salat med lidt chili i.

1 lille kalkunbryst

4 spsk fivespice (koriander, spidskommen, karry, muskatnød, chili)

2 spsk rapsolie

Sauce:

½ squash

½ gul peberfrugt

¼ aubergine

1 bundt frisk persille

2 fed hvidløg

1 kg frisk spinat

brune ris

salt og peber

*

Rul kalkunbrystet i krydderiblandingen og lad det trække i 30 minutter.

Læg kalkunbrystet i et ildfast fad, og kom 1 spsk olie på toppen.

Drys med salt og peber.

Kom 2 dl vand i bunden af fadet, og bag brystet i ovnen ved 180°C i 40 minutter, til saften er klar.

Snit alle grønsagerne til saucen i små tern, og steg dem i en varm gryde, til de er møre.

Kom 1 dl vand og finthakket persille i gryden, og lad saucen koge, indtil den får nærmest kompotagtig konsistens. Smag til med salt og peber.

Tag kalkunbrystet ud af ovnen, og lad det trække i 10 minutter.

Skyl spinaten godt for jord og sand, gerne flere gange i koldt vand.

Snit hvidløget i tynde skiver.

Sæt en pande over varmen, og hæld olie på.

Kom derefter hvidløg og spinat på.

Sauter hurtigt i ca. 30 sekunder, og tag så spinaten af igen

Anret spinaten på en tallerken i midten, skær skiver af kalkunbrystet, og læg dem oven på.

Kom derefter en smule sauce på toppen

Server med en skål kogte brune ris ved siden af.

Tips: Fem stærke og varme krydderier - faktisk seks, hvis vi tæller hvidløget med. Hvad mere kan din forbrænding forlange?

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.228 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her