Trykkoger: 15 min. . alm. gryde: 30 min.
500 g hakket kalv og flæsk
1 æg
1½ dl hvedemel
4-5 dl mælk eller vand
1 løg, hakket eller revet
2 tsk salt
½ tsk peber
* Tilberedning
Kom kødet i en skål.
Rør æg, hvedemel og mælk til en jævning, og rør den i det hakkede kød lidt efter lidt sammen med løg, salt og peber.
Fyld farsen i en smurt randform, stil den på risten i gryden, dæk med alufolie og hæld 2 dl vand ved.
Trykkog 15 minutter - afkøl hurtigt eller langsomt.
Vend randen ud på et fad, og fyld den med kogte grønsager, og server smeltet smør og rugbrød til.
Tips:
Farsen kan røres af rent grisekød, halvt okse- og halvt flæske- eller kalvekød.
Eller den kan røres af ⅓ okse-, ⅓ kalve- og ⅓ grisekød.
Til farsrand skal farsen være ret lind.
Samme fars som ovenstående kan bruges til: farsgratin, kålrouletter eller fyldt hvidkål.