250 gram hakket svinesmåkød
250 gram hakket oksekød
1 løg
100 gram hvedemel, eller 1 dl rasp
1 æg eller 2 æggehvider
1 tsk salt
¼ tsk peber
3 dl mælk eller bouillon
Smør til pensling af formen
Kødfars :
Løg, hvedemel eller rasp, blandes godt med det hakkede kød.
Æg eller upiskede æggehvider æltes i.
Krydderier og væske røres sammen og tilsættes lidt efter lidt.
Farsen bliver bedre jo mere den bliver rørt og har godt af at hvile ca. 1 time i køleskabet, før den igen røres og anvendes.
Fars der skal koges, som denne, kan være lidt mere lind end en fars, der skal steges.
En randform lunes og pensles med smeltet smør.
Når det er stift, pensles en gang til.
Når dette lag også er koldt og stift, drysses et fint lag hvedemel i randen.
Farsen fyldes i. Randformen dunkes let mod bordet, så farsen falder sammen.
Randformen stilles i vand på en stegepande og dækkes med et låg, der er lidt større end randformen, men mindre end panden.
Koges i ca. 25 minutter, og vendes ud på et varmt fad og serveres fyldt med kogte grønsager.