Kødboller:
500 g hakket oksekød (10-12%)
1 lille æg
1 stor spsk parmesanost evt. friskrevet
1 hakket fed hvidløg
1 tsk tørret eller 1 spsk hakket frisk timian
½ dl fintrevet daggammelt brød
1 tsk groft salt
peber
Sauce:
3 spsk smør
1 dåse tomatpuré (140 g)
6 cl. vodka
¼ l. piskefløde
½-1 hakket frisk chili m. eller u. kerner
2 hakkede fed hvidløg
ca. 1 tsk sukker
groft salt og peber
Tilbehør:
Frisk pasta
parmesanost
Ælt ingredienserne til kødboller sammen og form farsen til små boller (2-3 cm. i diameter).
Sæt kødbollerne i køleskabet, mens saucen tilberedes.
Sauce:
Smelt smørret i en kasserolle.
Tilsæt tomatpuré og vodka og lad det koge et par min. under omrøring.
Tilsæt derpå piskefløde, chili, hvidløg, sukker, salt og peber og lad saucen koge op under omrøring.
Dump nu forsigtig kødbollerne i én efter én.
Rør ikke rundt men ryst gryden let efter ca. 5 min., så kødbollerne vendes og lad derpå boller og sauce snurre for svag varme med låget halvt på i ca. 15 min.
Ryst gryden let yderligere et par gange under kogningen.
Servér bollerne til pasta (evt. ovenpå) og drys med parmesanost.