Dolmere eller rouletter, begge typer er fyldte hvidkålsblade. Fyldet er sædvanligvis en god fars, men det kan også være en ris-og grønsags blanding, linser mm.
1 lille hvidkålshoved
2 tsk salt pr. liter vand
Fars:
½ kg hakket flæske- og kalvekød
1 lille, revet løg
3 spsk hvedemel
1 dl mælk
1 æg
salt og peber
Til stegning:
4 spsk smør
1 ½ dl vand eller bouillon
2 ½ dl fløde (13 %)
meljævning
salt og peber
Løsn 10 pæne blade fra kålhovedet og kog dem fa minutter i letsaltet vand.
Lad dem dryppe godt af.
Rør farsen godt.
Læg 1 spsk fars på hvert hele eller halve kålblad og pak det fast sammen herom.
Bind omkring med ufarvet bomuldsgarn.
Lad fedtstoffet blive gyldent i en stegegryde.
Brun de små hvidkålspakker på begge sider.
Dæmp varmen og hæld halvdelen af bouillonen ved.
Lad rouletterne stege under låg i 45 minutter.
Tag dem op af gryden og tilsæt resten af væden.
Bring den i kog, jævn til sauce og smag til med salt og peber.
Lidt af den varme sauce hældes over rouletterne ved serveringen - husk at fjerne snoren.
Server resten af saucen til sammen med kogte kartofler.
Tips: Spidskål, savoykål eller kinakål kan erstatte hvidkålen.