1500 g nakkefilet
½ l tør rødvin
1 ½ tsk basilikum
1-2 fedhvidløg
2 tsk salt
25 g danablu
5 spsk cremefraiche 18 %
1 ½ dl siet marinade
1 ½ dl vand
1-1 ½ dl fløde
1 tsk Maizena
evt. kulør
salt
peber
Kødet lægges i en skål eller fad, der så vidt muligt passer til kødets størrelse.
Rødvin, basilikum og hvidløg blandes og hældes over.
Kødet marineres 2 døgn, skal stå køligt og vendes efter 1 døgn.
Kødet tages op af marinaden og tørres med køkkenrulle.
Gnides med salt og lægges i en lille bradepande.
Brunes i ovnen ca. 15 min ved 225ºC.
Marinade og vand blandes og hældes ved.
Kødet steger ca. 1 ½-1 ¾ time ved 160ºC afhængig af filetens tykkelse (kødtermometer 72-80ºC).
Skyen hældes fra og tilsættes ½ dl vand, hvis den er for kraftig.
Maizena udrøres i fløden og tilsættes.
Saucen koger igennem, smages til med salt og peber og tilsættes evt. kulør.
Lad kødet stå 10-15 min. Inden det skæres i skiver