Tid: 180 min + 60 min. 4 pers
# Ingredienser
Pasta:
6 stk. økologiske æg
600 g hvedemel, gerne tipo 00
Ragu alla bolognese:
50 g smør
1 stk. stort løg, finthakket
1 stk. stor gulerod, finthakket
1 stilk bladselleri, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 stk. ansjos, finthakket
1 stk. laurbærblad
½ bdt. timian, finthakket
50 g pancetta
50 g kyllingelever
200 g hakket oksekød
200 g hakket svinekød
200 ml rødvin
100 ml sødmælk
100 ml hønsefond
200 g parmesan
*
Tilberedning
Læg mel i en bunke på bordet, lav en fordybning i mel og læg
æggene i melet.
Bland nu mel og æg lidt ad gangen, så du får en fin glat
pasta dej.
Lad nu pastadejen hvile 1 time før du ruller den til pasta.
Rul nu pastadejen ud til den pasta man ønsker.
Kog så pastaen i letsaltet vand i 3 -5 minutter.
Pastaen tages op og vendes med lidt olivenolie og er nu klar
til at blive serveret.
Begynd på raguen med at stege pancettaen i en gryde, til den
er sprød.
Når pancettaen er sprød, tages den op.
Alle de hakkede grønsager og ansjoser steges i samme gryde
med smørret.
Når grønsagerne er sauteret, tages de op.
Okse og svinekød steges gyldenbrunt i samme gryde som er
brugt til pancetta og grønsager.
Når kødet er godt stegt af, tilsættes så kyllingelever, grønsagerne,
pancettaen og rødvinen.
Lad nu raguen koge i 10 til 20 minutter og tilsæt så mælken
og hønsefonden.
Raguen skal nu simre i minimum 2 timer.
Før servering smages raguen til med salt og peber.
Ragu alla bolognese serveres med pasta og friskrevet
parmesan ost.