1 kylling af 1100 g
Marinade:
2 dl yoghurt naturel
2 fed hvidløg
1 spsk friskhakket ingefær
1 hakket løg
juice af 1 lime
1 spsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
1 tsk spidskommen
1 tsk garam masala
salt, friskkværnet peber
Ris:
3 dl basmatiris
1 lille finthakket løg
1 spsk olie
lidt salt
1 stang hel kanel
3 nelliker
3 hele peberkorn
3 hele kardemommefrø
4 ½ dl vand eller bouillon
Tilbehør: tomat, agurk, løg
Skær gump og vinger fra kyllingen, løft skindet op fra kødet, og flå det
af hele vejen rundt. Kassér skindet.
Del kyllingen i 8 mindre stykker.
Bland marinaden af yoghurt, løg, ingefær, krydderier og olie.
Læg kyllingestykkerne i, så de er dækket af marinaden.
Dæk med madfilm, og stil dem i køleskabet i 4-8 timer.
Skyl risene, klar løget i olie, og vend de hele krydderier i.
Tilsæt ris og rør rundt.
Hæld vand eller bouillon på, og kog under låg over svag varme i 15 min.
Sluk under risene, og lad dem trække yderligere 15 min. under låg.
Læg kyllingestykkerne på rist over en bradepande og grill eller steg
dem i ovnen til de er gennemstegte uden at blive tørre.
Vend dem og dryp med stegesaften halvvejs under stegningen.