3 kg lammekølle
125 g frisk ingefær, skrællet og finthakket.
12 fed hvidløg, pillet
1 fintrevet citronskal
5 spsk citronsaft
2 tsk spidskommenfrø
1 spsk kardemommefrø
1 tsk nelliker
1 tsk gurkemeje
1 ½ tsk chilipulver, stærk
1 spsk salt
150 g mandler, usmuttede
4 spsk brun farin
3 dl yoghurt naturel
½ tsk safrantråde, udblødt i 2 tsk kogende vand.
Start med at prikke nogle dybe huller i lammekøllen med en gaffel, således at krydderierne kan trænge godt ind.
Blend ingefæren, hvidløgene, citronskal, citronsaft, spidskommenfrø, kardemommefrø, nelliker, gurkemeje, chilipulver og salt til en puré. Denne smøres over lammekøllen. Lad køllen stå en time.
Mandlerne, 2 spsk mørk farin og halvdelen af yoghurten blendes til en puré.
Bland den mixture med resten af yoghurten og smør det oven på det krydderlag du tidligere har lagt på lammekøllen.
Lammekøllen lægges i plastpose og marinere 48 timer i køleskabet.
Køllen tages ud, lad den få stuetemperatur inden du steger den.
Bred resten af mørk farinet over stegen. Læg den på et ovnfast fad og brun den i 20 minutter i en 220ºC varm ovn.
Sænk temperaturen til 180ºC og steg videre i 1 time.
Reducer derefter temperaturen til 170ºC, dæk køllen med alufolie og steg den færdig 4 timer.
Tag lammekøllen ud, pak den godt ind i alufolie. Og stil den i ovnen igen.
Fjern det fedt der kan ligge i stegeskyen. Skyen koges ind til det halve sammen med safranen.
Tag køllen ud og skær den i skiver og hæld saucen over.
Servering.
Byd basmastiris og grønsager til.