Logo

Indianerspid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Indianerspid


Det hedder spid og ikke spyd - se hvorfor i denne skønne opskrift, som vi selv har prøvet. Afsæt ca. 1 time. Beregnet til 4 personer. Indsendt af fru B. Rasmussen.


# Ingredienser: 

Spid:
500 g skinkekød i tern (2x2x2cm)
1 pk cocktailpølser, 200 g.
10-12 små trægrillspid

Marinade:
3 spsk sojasauce
2 spsk ketchup
1 tsk citronsaft

Risblanding:
3 dl ris
4½ dl bouillon
1 rød og 1 gul peberfrugt
3 dl frosne ærter


* Sådan gør du:

Sæt ovnen på 250 °C.

Bland sojasauce, ketchup og citronsaft i en skål og rør det sammen.

Beklæd en bradepande (ca.20x30cm) med bagepapir.

Sæt kød og pølser på spid.

Læg dem i bradepanden og pensl marinaden på kød og pølser.

Sættes ovnen i ca. 15 min. til kødet er gennemstegt.

Risblanding:
Kog risene i bouillon.

Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i tern.

Vend ærterne og peberfrugterne i risen.

 

Info: Et spyd er et gammelt våben bestående af et langt skaft (typisk træ), med en påmonteret klinge (ofte sten eller jern). Igennem tiden ses det, at den ene ende af skaftet er blevet spidset, så det fremstår skarpt nok til at blive brugt som våben.

Der er tale om en gammel opfindelse, da man har fundet eksemplarer helt tilbage fra stenalderen. Dengang blev de brugt til jagt, mens de senere i middelalderen blev brugt til krig. Buen overtog senere spyddets plads som jagtvåben, mens spyddet bliver brugt til kast i sporten.

 

Et spid er tynd, spids pind eller stang af træ eller metal til at sætte kød, grønsager m.m. fast på (det spiddes) inden det steges eller grilles.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.934 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her