½ kg hakket oksekød
2 løg
2 gulerødder
50 g smør
2 dl vand eller bouillon
1 lille ds koncentreret tomatpuré
1-2 tsk paprika
salt og peber
Jævning:
2 spsk hvedemel
4 spsk vand
Pil løgene og hak dem.
Skræl gulerødderne og riv dem groft.
Smelt smørret i en gryde og svits de hakkede løg og gulerødderne heri et par min. under omrøring.
Tilsæt det hakkede oksekød og rør omhyggeligt, til kødet gryner og har skiftet farve.
Hæld vand eller bouillon ved og tilsæt tomatpuré og krydderier.
Læg et tætsluttet låg på og lad retten snurre ved svag varme i ca. 15 minutter.
Ryst eller rør en jævning af hvedemel og vand og rør den i gryden.
Lad retten koge ca. 10 minutter yderligere ved svag varme, smag til med krydderierne og servér retten rygende varm.
Servér retten med kartoffelmos, pasta eller ris. 1-2 porrer skåret i tynde ringe eller ¼ groftrevet selleri kan tilsættes retten samtidig med eller i stedet for gulerødderne.
Bouillonen og tomatpureen kan erstattes af 1 ds flåede tomater.
Tips: Kan fryses.