Logo

Indbagte vagtler i mutzu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 helst friske vagtler
4 mutzu æbler
25 g smør
salt og kværnet peber
50 g rosiner
50 g mandler eller pinjekerner
2 dl hønsebouillon
1 ½ dl tør hvidvin
evt. lidt calvados
25 g koldt smør
lidt bredbladet persille
 
Tilbehør: råstegte kartoffelskiver
 
Rens vagtlerne og tør dem godt med køkkenrulle. Brun dem på alle sider i
smør og krydr med salt og peber.
Flamber dem evt. med calvados.
Lad dem køle lidt af og klip så rygraden ud.
Fjern stilk og blomst fra æblerne og skær ⅓ af.
Udhul resten, og sæt dem i et smurt, ovnfast fad.
Klem vagtlerne sammen, og stik dem ned i æblerne.
Skær ”æblelåget” i terninger og kom dem i fadet sammen med rosiner og
hakkede mandler eller hele pinjekerner.
Hæld bouillon og vin ved og stænk vagtlerne med calvados.
Læg en lille smørklat på hver.
Steg vagtlerne i en 225ºC varm ovn i 30-40 minutter alt efter æblernes
størrelse.
Mærk i låret på vagtlerne om kødsaften er klar – så har de nok.
Tag fadet ud og hæld skyen over i en gryde.
Kog den op og smag til.
Pisk det kolde smør i.
Servér saucen omkring æblerne og drys med lidt hakket persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.298 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her