50 g smør
500 g frisk spinat
600 g fersk laksefilet
salt
peber
250 g butterdej
1 æg
creme:
¼ l. cremefraiche 38%
1 tsk karry
salt
peber
Rødløgene pilles, og der skæres et kryds i toppen. Læg lidt smør i krydset og drys med salt og peber.Bag løgene i ovnen ved 210 º i ca. 35 minutter. Spinaten plukkes fri fir stilke og skylles grundigt. Blanchér hurtigt i letsaltet vand. På er stykke papir eller film fordeles spinaten i et rektangel på ca. 15x30 cm. Skiver af laks fordeles ovenpå. Drys med salt og peber og rul sammen til en roulade.
Butterdejen rulles ud i et stykke på ca. 25x30 cm . Læg lakserouladen på den ene halvdel af dejen og fold den anden halvdel over. Luk omkring fisken med en gaffel. Skær overskydende dej væk og pensl fiskepakken med sammenpisket æg. Bages ved 210 º i ca. 20 minutter. cremefraiche røres med karry, salt og peber.
Server den indbagte laks med rødløg, karrycreme og nye kartofler.