Logo

Hvidvinsdampede rødspætteruller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødspætteruller:
4 pæne rødspætter eller 8 dobbelte fileter (300 g)
salt og peber
½ dl hvidvin
 
Citron-gulerodssauce:
4 gulerødder (ca. 250 g) i skiver
1 mellemstort løg (80 g) i store stykker
1 laurbærblad
saft af 1 citron
4 dl grønsagsbouillon
½ spsk friskhakket mynte eller ½ tsk tørret
salt og peber
 
Farserede tomater:
4 tomater
150 g champignon
1 løg
1 tsk olie
1 kvist timian eller ½ tsk tørret
1 spsk rasp
1 spsk groft hakket persille
¼ tsk salt
1 spsk parmesanost
 
Fileter rødspætterne eller køb dem som fileter.
Drys fileterne med salt og peber, halver dem på langs og rul dem
sammen.
Stil rullerne i et ovnfast skål med lave kanter og hæld hvidvin over.
Bages i ovnen i 10 minutter ved 200ºC. (bages sammen med tomaterne).
Citron-gulerodssauce:
Gulerødder, løg, laurbærblad, citronsaft og bouillon koges under låg, til
grønsagerne bliver meget møre (ca. ½ time).
Fjern laurbærbladet, blend saucen og kom den tilbage i gryden.
Varm saucen igennem.
Tilsæt mynte og smag til med salt og peber.
Farserede tomater:
Toppen skæres af tomaterne og indmaden tages ud i en skål.
Toppen gemmes til at lægge låg på tomaterne til sidst.
Champignonerne renses og hakkes fint med en kniv
Løget hakkes og svitses i olie
Indmad fra tomaterne skæres i små stykker og tilsættes sammen med
champignon og timian
Lad retten snurre ca. 5 minutter
Rasp, persille, salt og peber røres i.
Fyldet fordeles i tomaterne og de drysses med parmesan
Bages i ovnen ved 200ºC i 10 minutter. (sammen med fiskene).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.984 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her