1 spsk vegetabilsk olie
4 fed hakket hvidløg
300 g langkornede ris
6 dl hønsebouillon
Stærk kylling:
1 spsk vegetabilsk olie
1 løg i skiver
1 cm skrællet frisk ingefærrod i skiver
250 g kyllingebrystfilet uden skind i tynde strimler
1 spsk sammenpresset brun farin
1 spsk tamarindsauce
1 spsk fishsauce
1 ¼ dl hønsebouillon
Hvidløgsris: Varm olien op i en stor gryde, tilsæt hvidløg og steg det i 1 minut ved moderat varme.
Tilsæt risen og steg videre i 2 minutter.
Rør kyllingefonden i og kog op.
Skru helt ned for blusset, læg låg på og kog risen i 10 minutter.
Kom risen over i et ovnfast serveringsfad med låg og hold det varmt i ovnen ved lav temperatur.
Stærk kylling: Varm olien op i en gryde eller sauterpande, tilsæt løg, ingefær og kyllingestrimler og sauter i minutter, til kødet er gyldenbrunt.
Rør sukker, tamarindsauce, fiskesauce og kyllingefond i og kog op.
Skru ned for blusset og lad saucen simre i 4-5 minutter, til den er reduceret med ca. (der skal dog stadig være en vis portion sauce tilbage).
Hæld kylling og sauce over risen og server retten.