Logo

Hvidløgs farseret lammebov

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1-1 ½ kg lammebov
friskkværnet peber
1 tsk tørret merian
10 g smør/margarine
Fars:
1 tyk skive afskorpet franskbrød
2-3 spsk bouillon/vand
200 g fårefars
½ dl groftrevet løg
1-2 fed knust hvidløg
½ dl tørret merian
1 dl hakket persille
1 æggehvide eller helt æg
salt og peber

Fars:
Udblød afskorpet, iturevet franskbrød i bouillon.
Bland det med de øvrige ingredienser.
Smør farsen på indersiden af boven, knapt til kanten.

Tænd ovnen på 225ºC.
Sy boven sammen, begynd forrest og end ved skankbenet.
Læg boven i et ovnfast fad på samensyningen. Gnid kødet med krydderier og læg smør/margarine klatter over.

Sæt fadet på midterste ovnrist ved 225ºC i 15 min. og dæmp varmen til 160ºC og vidersteg boven i ca. 1 time.
Stegetermometer skal vise ca. 75ºC.

Lad stegen hvile tildækket i alufolie ca. 10-15 min på skærebrættet inden udskæring.

Tilbehør:
Halve, bagte kartofler, agurkesauce, Provence-tomater

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.078 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her