1-1 ½ kg lammebov
friskkværnet peber
1 tsk tørret merian
10 g smør/margarine
Fars:
1 tyk skive afskorpet franskbrød
2-3 spsk bouillon/vand
200 g fårefars
½ dl groftrevet løg
1-2 fed knust hvidløg
½ dl tørret merian
1 dl hakket persille
1 æggehvide eller helt æg
salt og peber
Fars:
Udblød afskorpet, iturevet franskbrød i bouillon.
Bland det med de øvrige ingredienser.
Smør farsen på indersiden af boven, knapt til kanten.
Tænd ovnen på 225ºC.
Sy boven sammen, begynd forrest og end ved skankbenet.
Læg boven i et ovnfast fad på samensyningen. Gnid kødet med krydderier og læg smør/margarine klatter over.
Sæt fadet på midterste ovnrist ved 225ºC i 15 min. og dæmp varmen til 160ºC og vidersteg boven i ca. 1 time.
Stegetermometer skal vise ca. 75ºC.
Lad stegen hvile tildækket i alufolie ca. 10-15 min på skærebrættet inden udskæring.
Tilbehør:
Halve, bagte kartofler, agurkesauce, Provence-tomater