6 store kålblade
Fyld:
2 tsk olivenolie
4 forårsløg, finthakkede
1 fed hvidløg, presset
2 spsk tomatpuré
75 g korender
2 spsk mandelsplitter
1 tsk spidskommenfrø
½ tsk stødt kardemomme
2 spsk frisk persille, finthakket
500 g kogte og løse ris
2 ½ dl grønsagsbouillon
Yoghurtsauce:
185 g yoghurt naturel
1 tsk spidskommen
1 spsk frisk mynte, finthakket
Ovnen forvarmes til 190ºC.
Et dybt, ovnfast fad pensles med smør eller olie.
Kålbladene blancheres i 10 sek. eller til de er bløde og til at arbejde
med.
De tørres forsigtigt med et viskestykke og de stive stængler fjernes.
Kålbladene sættes til side.
Fyld: Olien opvarmes i en stor gryde, løg og hvidløg sauteres kort.
Så tilsættes tomatpuré, korender, mandelsplitter, spidskommen,
kardemomme, persille og ris.
Det hele røres grundigt sammen.
Tages af varmen og køler let af.
3 spsk fyld lægges på kanten af hvert kålblad. Rul dem sammen til
tætte, små pakker, idet du hele tiden folder kanterne ind i pakken.
De små pakker lægges på sammenføjningen i det ovnfaste fad.
Placer evt. en ovnfast tallerken oven på pakkerne så de ikke folder sig ud
under bagningen.
Fadet dækkes med folie og bages i 20-25 min. til dolmerne er
gennemvarme.
Yoghurtsauce: I en røreskål blandes yoghurt med spidskommen og mynte.
dolmerne serveres varme eller kolde med den kolde yoghurtsauce.
Tips: Lav først yoghurtsaucen umiddelbart før servering. Hvis det er
svært at brække hele, pæne blade af kålhovedet, kan hele kålhovedet
blancheres i 3-4 min. Når det er afkølet, skulle bladene være nemme at
fjerne.