4 udbenede hornfisk (ca. 800 - 900 gram)
100 g rensede spinatblade
2 citronsaft
30 g smør
Sauce:
25 g smør
70 g rensede forårsløg
250 g rensede spinatblade
1 ½ dl hønsebouillon
2-2 ½ dl piskefløde (evt. fløde 13)
2 tsk citronsaft
friskrevet muskatnød
Start med at rense hele portionen af frisk spinat.
Fjern de groveste stilke og skyl spinaten meget omhyggeligt i
flere hold koldt vand.
Tør bladene let i køkkenrulle.
Vej 100 g store blade af til fyld i fisken og 250 g til saucen.
Klargør fileterne, fjern evt. ben som sidder tilbage i fiskekødet.
Halver fileterne på tværs.
Skyl og tør dem i køkkenrulle.
Drys indersiden af fileterne med salt og peber.
Fordel spinatblade på indersiden af fileterne.
Rul dem lidt fast sammen om spinatbladene.
Smør et ovnfast fad med lidt smør.
Læg rullerne tæt sammen i fadet med åbningen nedad.
Dryp lidt citronsaft over og fordel små smørklatter øverst.
Lad fadet stå køligt ca. 30 minutter, før det sættes i en 220°C varm ovn i ca. 25 minutter, eller til rullerne er gennemvarme.
Til saucen skæres de rensede forårsløg i småstykker.
Smelt 25 g smør i en storbundet gryde og steg løgene bløde.
De må ikke brunes.
Hæld 250 g spinatblade i gryden, og rør rundt indtil de er faldet
let sammen. Varmen skal være stærk.
Hæld bouillon i, kog op og lad blandingen koge ca. 2 minutter uden låg,
indtil bladene er faldet helt sammen.
Blend spinatblandingen. Hertil kan saucen gøres parat.
Lad saucen køle hurtigt af. Dæk den til og stil den køligt.
Kog den blendede sauce op.
Hæld 2 dl piskefløde i og lad saucen koge lidt ind over kraftig varme i nogle minutter.
Smag til med citronsaft, salt, peber og friskrevet muskat.
Hvis nødvendigt tilsættes nu mere piskefløde.
Server saucen til de varme fiskeruller, sammen med nye kogte
kartofler.
Drys evt. kartoflerne med lidt hakket persille.
Da der anvendes spinat til denne ret, må den ikke genopvarmes, hvorfor
en evt. rest skal spises kold.