2 store hornfisk
salt, peber
Til fyld:
½ æg
2 spsk rasp
1 spsk citronsaft
2 spsk fintklippet purløg
2 spsk fintklippet dild
Endvidere:
½ æg
2 spsk rasp
40 g smør
Sæt ovnen på 200ºC.
Skrab hornfiskene og klip finnerne af.
Udben evt. hornfiskene, skyl fiskene hurtigt i koldt vand og tør dem.
Skær dem i ca 8 cm lange stykker og drys dem med salt og peber.
Pisk et æg sammen, sæt halvdelen til side, rør resten af ægget sammen
med rasp, citronsaft, purløg og dild.
Fordel fyldet i fiskestykkerne, luk dem sammen og læg dem tæt i et
smurt ovnfast fad, så de holder sammen.
Hæft dem om nødvendigt med tandstikkere.
Pensl med det resterende æg, drys med rasp og fordel smørklatter over
fisken.
Sæt fadet i den 200ºC varme ovn og lad fisken mørne i 15-18 min, længst hvis fisken er med ben.
Tag fadet ud og lad det stå 3-4 min, før det serveres direkte fra fadet.
Server pillekartofler og/eller årstidens grønsager, fx spinat, broccoli,
blomkål eller nye løg til.