2 hornfiskefileter
10 bladehusblas
dild
Lage:
1 l vand
1 ½ spsk vineddike
2 spsk salt
2 laurbærblade
8 peberkorn
Fisken rengøres, skæres i portionsstykker, rulles og bindes med bomuldstråd eller holdes sammen med en tandstikker.
Fyld vand vineddike, salt, laurbærblade og peberkorn i en gryde og læg hornfisken i den kolde lage.
Varm lagen op og skum omhyggeligt.
Lagen skal småkoge 5 min., hvorefter fisken tages forsigtigt op.
Si lagen så den er flot klar.
Udblød husblasen i koldt vand i ca. 10 min., vrid og smelt husblasen med lidt af den varme lage.
Bland herefter med resten af lagen.
Hæld lidt af den endnu flydende gelemasse i bunden af en form af passende størrelse, stil det i køleskabet og lad det stivne, inden hornfiskestykkerne fordeles pænt over geleen.
Hæld gele over fisken, lad det stivne og fortsæt på den måde, til formen er fuld.
Husk at slutte af med gele.
Ved servering vendes retten ud på et fad og pyntes med friske dildkviste
Tips:Bryder man sig ikke om gele, kan fisken sagtens blot ligge og køle i lagen.