3 torskefileter uden skind (ca. 600 g)
2 spsk smør og olie
Honningmarinade:
1 tsk fennikelfrø
2 spsk honning
4 tsk hvidvinseddike
1 tsk fint salt
Svitsede grønsager:
1 spsk smør og olie
4 rødløg i store tern (ca. 300 g)
2 squash i tykke, kvarte skiver (ca. 300 g)
300 g optøede, frosne haricots verts
1 ½ tsk groft salt
Tilbehør: 240 g landbrød
Rens og tør torskefileterne.
Skær fisken i 8 lige store stykker og læg dem i et fad.
Honningmarinade: Knus fennikelfrøene, fx i en morter.
Rør honning, eddike, knuste fennikelfrø og salt sammen i en skål.
Hæld marinaden over fiskestykkerne og vend godt rundt.
Stil fisken tildækket i køleskabet i ca. 10 min.
Tag fiskestykkerne op af marinaden (gem den).
Lad halvdelen af smør- og rapsolien blive gylden i en pande.
Steg halvdelen af fiskestykkerne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side - skru op til kraftig varme, når fiskestykkerne bliver vendt.
Tag fisken op og hold den varm.
Steg de sidste stykker fisk på samme måde.
Svitsede grønsager:
Varm smør- og rapsolien i panden ved kraftig varme, men uden at brune.
Svits løgene i ca. 1 min. Tilsæt squash, bønner, salt og marinade.
Svits i yderligere ca. 3 min. og smag til.
Ved serveringen: Fordel grønsager med væde i et dybt, varmt fad og læg herpå de stegte torskestykker.
Tips: Fiskeretten kan tilberedes med tykke rødspættefileter i stedet for torskefileter og med 1 tsk dijonsennep i stedet for de knuste fennikelfrø.
De frosne haricots verts kan lynoptøs. Kom bønnerne i en sigte og brus dem over med koldt vand. Lad bønnerne dryppe godt af. Man kan bruge både lynghonning, akaciehonning eller andre typer honning til fisken.
Ikke fryseegnet