Logo

Helstegt svinekam med abrikos, timian og tre slags bagte løg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 svinekam med stegestykke (den flade del af kammen) uden ben (ca. 1 kg)
1 citron skrællet og skåret i stykker
1 appelsin skrællet og skåret i stykker
150 g tørrede hakkede abrikoser
1 lille bdt finthakkede koriander
6 fed hvidløg
1 stort hvidløg pillede (ca. 16 fed)
4 store rødløg pillede
20 perleløg pillede
3 laurbærblade
2 kviste frisk timian
½ l kalve- eller hønsebouillon
ca. 25 g smør
1 lille bdt finthakket persille

Rids sværen på kammen og læg citron, appelsin, abrikoser, koriander og 2 finthakkede fed hvidløg på bagsiden af stegestykket (hvis man har en kam uden stegestykke, kan stegen skæres op og fyldet lægges i).
Fold stegestykket godt ind over og snør stegen tæt.
Brun stegen på en pande, krydder den godt med salt og peber og læg den i en bradepande.
Stil stegen i ovnen ved 200ºC i 40 minutter.
Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile i 15 minutter.
Sæt kødet i ovnen igen og steg den færdig ved 180ºC i ca. 1 time og 15 minutter.
Når stegen mangler ca. 50 minutter lægges alle løg, laurbær og timian i bradepanden.
Når stegen er færdig koges bradepanden af med 1 l vand og bouillon. Væden koges ned til det halve og smages til med salt og peber.
Si skyen og skum den ren for overskydende fedt og pisk en klat smør i.
Server retten med danske asparges kartofler.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.865 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her