#
4 hele skrubber
1 dl rugmel
2 spsk rapsolie til stegning
3 spsk hvedemel
5 dl fiskebouillon
2 pasteuriserede æggeblommer
½ dl citronsaft
Tilbehør:
Kogte kartofler
200 g sukkerærter
*
Rens og skyl skrubberne godt, og dup dem tørre med køkkenrulle.
Rids skrubberne på langs på begge sider.
Vend skrubberne i rugmel krydret med salt og peber.
Varm halvdelen af olien på en slip let-pande, og steg to skrubber ad gangen.
Først med rygsiden nedad. Steg i ca. 6 min.
Vend fisken, og steg i yderligere 6 min. på den anden side.
Kog sukkerærterne i 2 min., og lad dem dryppe af.
Ryst hvedemel og 2 dl kold bouillon sammen i en melryster.
Varm resten af bouillonen op i en gryde.
Tilsæt meljævningen, mens du pisker, og lad koge i 5 min.
Pisk æggeblommer sammen med citronsaft i en skål.
Tilsæt lidt af den varme sauce.
Rør æggemassen i saucen under omrøring, og varm saucen op.
Saucen må ikke koge.
Smag til med salt og peber.
Server skrubberne med sukkerærter, kartofler og citronsauce.
Tips: I stedet for skrubbe kan du anvende ising eller rødspætte.