Logo

Helstegt skrubbe med citronsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Helstegt skrubbe med citronsauce


#

4 hele skrubber
1 dl rugmel
2 spsk rapsolie til stegning
3 spsk hvedemel
5 dl fiskebouillon
2 pasteuriserede æggeblommer
½ dl citronsaft

Tilbehør:

Kogte kartofler
200 g sukkerærter

 *

Rens og skyl skrubberne godt, og dup dem tørre med køkkenrulle.
Rids skrubberne på langs på begge sider.
Vend skrubberne i rugmel krydret med salt og peber.
Varm halvdelen af olien på en slip let-pande, og steg to skrubber ad gangen.

Først med rygsiden nedad. Steg i ca. 6 min.
Vend fisken, og steg i yderligere 6 min. på den anden side.
Kog sukkerærterne i 2 min., og lad dem dryppe af.
Ryst hvedemel og 2 dl kold bouillon sammen i en melryster.
Varm resten af bouillonen op i en gryde.
Tilsæt meljævningen, mens du pisker, og lad koge i 5 min.
Pisk æggeblommer sammen med citronsaft i en skål.
Tilsæt lidt af den varme sauce.
Rør æggemassen i saucen under omrøring, og varm saucen op.
Saucen må ikke koge.
Smag til med salt og peber.

Server skrubberne med sukkerærter, kartofler og citronsauce.

 

Tips: I stedet for skrubbe kan du anvende ising eller rødspætte.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.078 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her