1-1,5 kg hel nakkesteg uden ben
Marinade:
½ dl plukket frisk rosmarin
½ dl plukket frisk timian
1 dl frisk plukket persille
5 ansjovisfiléer
revet skal fra ½ citron
2 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
Sky:
3 dl vand
1 grovhakked løg
6 ansjovisfiléer + lidt ansjovissaft
Grønsager:
½ kg kartofler med skal
1 dl grov salt
½ savoykålshoved
1 blomkålshoved
3 skalotteløg
2 dl bladpersille
Sæt ovnen på 175ºC.
Bland alle ingredienser til marinaden i en morter.
Knus det så at det bliver en grov pasta.
Krydr med salte og peber og brun så nakkestegen på alle sider, også endestykkerne.
Tag kødet op og gnid det med urtepastaen.
Hæld vandet i en bradepande sammen med det grovhakkede løg,
ansjovisfiléerne og lidt saft fra ansjoviserne.
Læg en rist på bradepanden.
Læg nakkestegen på risten og steg den i ovnen til indertemperaturen er 65-68ºC.
Skyen fra kødet sies og hældes over nakkestegen inden servering.
Stegen hviler i en halv time inden udskæring
Er man til tyk sauce, kan man jævne den med lidt hvedemel eller 1 ½ spsk Philadelfiaost
Grønsagerne:
Kog kartoflerne med saltet. Skær savoykålen i strimler, pluk buketter fra blomkålen og skær skalotteløgene tyndt.
Brun kålen i lidt smør og olie, til kålen er lidt mør - ca. 10 minutter.
Bland til sidst kartoflerne, skalotteløgene og persillen i og server til stegen.