700 g kalvelever
2 spsk hvedemel
Salt
peber
4 spsk smør
2 spsk olie
125 g skalotteløg
1 gulerod
1 skive knoldselleri
1 ½ dl halvtør hvidvin
2 dl piskefløde
150 g røget bacon i skiver
Squashpuré:
250 g squash
2 æbler
1 løg
2 spsk olie
2 spsk smør
Salt
peber
Fjern hinderne fra leveren. Vend leveren i salt og peberblandet hvedemel. Pil løgene og skær gulerod og selleri i små tern. Lad smør og olie blive varmt på en pande og brun leveren heri på alle sider. Tag den op og læg den i et ovnfast fad. Svits løg, gulerødder og selleri og spæd med vin og piskefløde. Smag til med salt og peber. Hæld det over leveren og læg baconskiver på leveren. Sæt fadet i en 200º varm ovn i 40 minutter.
Squashpuré:
Skær squash, æbler og løg i små tern. Sauter det ganske kort i olie i en gryde. Lad det simre 15 minutter og blend massen og tilsæt smør. Varm det igennem og smag til med salt og peber.
Skær leveren i skiver og garner med grønsager.
Server squashpuréen til.